- Dit evenement is voorbij.
Virtuele Voorjaarsbijeenkomst Vereniging ITAM NL 2021
24 juni 2021 @ 14:00
FreeOp donderdag 24 juni aanstaande organiseert vereniging ITAM Nederland om 14.00 uur haar virtuele ledenvergadering met als thema:
“ITAM moet veranderen, wat brengt de toekomst?”
De wereld verandert in rap tempo. Voor de COVID19 crisis was de trend van digitale transformatie al in gang gezet, maar sinds begin vorig jaar moeten bedrijven nog sneller veranderen en zich aanpassen aan het nieuwe normaal. Zo ook de ITAM-wereld. Waar partijen als Snow en Flexera al jarenlang succesvol waren met punt-oplossingen als middel om licentiekosten in bedwang te houden, heeft ServiceNow terrein gewonnen door een suite aan oplossingen te bieden. In plaats van iedere IT-afdeling afzonderlijk te laten opereren, moet er meer worden samengewerkt om het hoofd te bieden aan uitdagingen en kansen te grijpen om samen te groeien. Maar hoe doe je dat? Hoe zet je geïntegreerde, zogenaamde IT4IT-oplossingen zo in dat je kosten bespaart en kan groeien?
Programma
14:00 – 14:15 Opening & welkom – door voorzitter Hennie de Hoog, Ministerie BZK
14:15 – 14:35 ITAM tooling? Onontbeerlijk… – door Anne Pietersma, Royal BAM Group
14:35 – 14:50 Discussie, vraag & antwoord
14:50 – 15:00 Korte pauze
15:00 – 15:45 ITAM Technology Overview – door Martin Landis USU Group (o.a. bekend van Aspera)
15:45 – 16:00 Discussie, vraag & antwoord
16:00 – 16:10 Korte pauze
16:10 – 16:30 SAM by Excel: is het mogelijk? – door Martijn Braamskamp, Nouryon
16:30 – 16:55 Discussie, vraag & antwoord
16:55 – 17:00 Samenvatting & afsluiting
We streven naar een interactieve sessie. Onder leiding van voorzitter Hennie de Hoog (Adviseur Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties) horen wij ook graag waar binnen jouw bedrijf kansen en uitdagingen liggen en hoe je daarmee omgaat. Zo kunnen we van elkaar leren en elkaar helpen!
ITAM tooling? Onontbeerlijk…
Iedere organisatie van enige omvang gebruikt tegenwoordig al snel honderden software assets van verschillende publishers en resellers. Daarbij heeft software typische kenmerken: het is makkelijk te kopiëren en te distribueren, kan bestaan uit verschillende componenten en kent vaak verschillende versies. En dan hebben we ook nog die verdraaide contracten en licenties met alle kleine lettertjes met mitsen en maren…
Je wil je software assets optimaal en zonder verrassingen gebruiken en goed kunnen anticiperen op veranderingen. Dat vraagt kwalitatief goede informatie en advisering die snel beschikbaar en makkelijk toepasbaar is. Dat is niet alleen in het belang van IT Asset Management, maar van de hele organisatie. ITAM tooling is hierbij onontbeerlijk. Zonder tooling is de scope – en daarmee de toegevoegde waarde – van wat wij als mensen met ITAM kunnen doen gewoonweg te klein. Aan het woord komt Anne Pietersma, Software Asset Manager bij Royal BAM Group N.V.
ITAM Technology Overview
En verder: ITAM NL bestaat door haar sponsoren; bedrijven die actief zijn op het gebied van IT Asset Management. Tijdens deze sessie maken we kennis met de USU Group (voorheen bekend als Aspera). USU is de grootste Europese aanbieder van IT- en kennismanagement software. Udo Strehl Unternehmensberatung (USU) is in 1977 opgericht. Sindsdien is USU gegroeid tot een onderneming met meer dan 1.200 klanten die haar producten wereldwijd inzetten. Martin Landis neemt jullie mee in de wereld van IT4IT. Wat is het precies en hoe past ITAM in het verhaal? Ervaringen van bedrijven als Jungheinrich en Rolls Royce komen aan bod. Wat waren hun uitdagingen? Wat was de oplossing en welke klant voordelen leverde het op? Ook discussiëren we over hoe Nederland minder afhankelijk kan worden van leveranciers uit China en Amerika door meer met Europese leveranciers samen te werken.
Software Asset Management by Excel: is het mogelijk?
Elke SAM tooling leverancier roept dat een tool onmisbaar is. Logisch natuurlijk. Maar klopt het wel? Bij Nouryon wordt gewerkt met Excel, ondersteund en gevoed door diverse inventory tools. Is een “echte” SAM tool dan nog nodig? En wat zou die nu écht toevoegen? Martijn Braamskamp deelt zijn ervaringen van de afgelopen 6 maanden als License & Software Asset Manager bij multinational Nouryon (voormalig AkzoNobel Specialty Chemicals). Martijn zag het werkveld van SAM in de afgelopen 20 jaar vanuit verschillende perspectieven – hij werkte respectievelijk voor een vendor, een reseller, een SAM-dienstverlener en sinds 2019 vanuit grote eindgebruikersorganisaties.