Bestuur

Rick van Haaren

Rick van Haaren

Algemeen bestuurlid

Gedreven door mijn sterke interesse in IT en juridisch jargon ben ik sinds 1999 bezig om mijn kennis en kunde te vergroten op verschillende gebieden. Eerst als echte IT-er later als contract manager en IT inkoper, waarna ik leidding heb mogen geven aan een Software Asset Management team. Binnen dit team was ik de SAP expert. Ondertussen weer door gestapt op informatie beveiliging. De rode draad is en blijft software (en uiteraard hardware) en het gebruik er van. Mijn motto is: “Gebruik maximaal waar voor je betaald, dus ook voor updates!”. Binnen de Vereniging ITAM hou ik mij bezig met de website, de redactie en algemene zaken. Ik wil mij graag inzetten voor deze vereniging door de krachten te bundelen binnen Nederland om zo IT Asset Management nog prominenter op de kaart te krijgen binnen organisaties en opleidingen.

Hennie de Hoog

Voorzitter

Ervaren manager met een bewezen geschiedenis van werken binnen de overheid. Sterk in het managen van programma's en projecten en het ondersteunen van professionals binnen het IV en ICT-domein. Als programmamanager was ik verantwoordelijk voor het organiseren en realiseren van Software assetmanagement binnen de Rijksoverheid. Daarnaast enkele jaren als strategisch leveranciersmanager Oracle verantwoordelijk voor de contracten van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Als voorzitter probeer ik onze vereniging op de kaart te zetten binnen het speelveld (software)leveranciers, eindgebruikers en deskundigen. Als onafhankelijk platform zijn wij in staat om de juiste synergie te creëren om de stappen naar een veelbelovende toekomst te zetten.

Martijn Braamskamp

Algemeen bestuurlid

Martijn Braamskamp is zijn loopbaan in licensing in 2004 gestart bij PC-WARE (nu SoftwareOne). Vanaf 2008 is de advisering over Software Asset Management (SAM) een steeds grotere rol gaan spelen en in 2010 is de focus compleet gelegd op SAM. Van 2010 tot 2019 werkte Martijn bij Softline Solutions, waar hij als Managing Consultant strategisch gesprekspartner was op het gebied van SAM. In 2019 is Martijn overgestapt naar NS, om hier de rol van Software Asset Manager in te vullen. Naast compliance reporting en her-implementatie van ITAM processen ( ISO 19770-1:2017), bouwde hij aan de relatie met de belangrijkste softwareleveranciers. Sinds november 2020 focust Martijn zich op het professionaliseren van License & Software Asset Management bij Nouryon (voormalig AkzoNobel Speciality Chemicals). Credo: Transparantie creëren zodat mijn interne klanten weloverwogen beslissingen kunnen nemen.

Johan West

Johan West

Algemeen bestuurlid

Johan West heeft vanaf 2000 diverse sales- en managementfuncties bij internationale IT-bedrijven vervuld. Sinds 2007 ondersteunt hij bedrijven, zorg- en overheidsinstellingen op het gebied van IT Asset Management en informatiebeveiliging. Ook is hij als trainer verbonden aan de International Association of IT Asset Managers (IAITAM). In 2020 richtte hij The ITAM-Unit BV op. Binnen de Nederlandse vereniging voor IT Asset Managers (ITAM NL) is Johan algemeen bestuurslid.

Anne Pietersm

Anne Pietersma

secretaris

Creatief, doelgericht en opbouwend. Gefascineerd door de IT asset management praktijk en de invloed die het heeft op de kwaliteit en winstgevendheid van de onderneming, en de essentiële functie van de administratieve organisatie hierin, voor zowel de klanten als voor de mensen in organisatie zelf.

Olivier van der Post

Olivier van der Post

penningmeester

Olivier van der Post is een gepassioneerd en onafhankelijke IT Asset Management (ITAM) en Software Asset Management (SAM) adviseur met Oracle als specialisme. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in IT Service Management. Hij geeft feitelijk, objectief en toegepast advies op het gebied van ITAM en SAM, is gedreven en resultaatgericht.

Contact

info@verenigingitam.nl

Volg ons